skip to Main Content
Hoe Maak Ik Tijdens De Wintermaanden Mijn Terras Aantrekkelijk Voor Mijn Gasten?

Hoe maak ik tijdens de wintermaanden mijn terras aantrekkelijk voor mijn gasten?

Een winterterras? Hoe maak ik dat een succes voor mijn gasten?

In de zomer is je terras altijd gezellig druk; Je zit op een fijne locatie, het weer is super en de gasten stromen toe. Je denkt: ’Was het maar altijd zomer! De winter is helemaal niks voor ons terras.’

Zo loop je omzet mis! Waar in de zomermaanden je terras meestal een flinke omloopsnelheid heeft wat gasten betreft, staan de wintermaanden voor beleving en genieten. Je moet wel meer je best doen om de gasten binnen te halen, maar dan krijg je er ook wat voor.

Waar begin je mee?

Belangrijk is dat je in gesprek gaat met de gemeente om te kijken of een winterterras mogelijk is. Zit je aan een horecaplein met concullega’s? Ga in gesprek en kijk of je samen een plan kan maken. Deze kan je dan gezamenlijk presenteren aan de gemeente. Samen sta je sterker.

Beleving en genieten.

Zoals gezegd staan de wintermaanden voor beleving en genieten. Waar mag je aan denken als jij je terras winter-proof klaar wilt stomen?

  • Terrasverwarmers
  • Dekens
  • Knusse plekjes (nisjes, banken bij elkaar of bij de open haard)
  • Gezellig maken met kaarsen en open vuur
  • Schermen ophangen tegen de wind
  • Menu; denk hierbij aan wintergerechten zoals een kaasfondue

Resultaat:

Gevolg: heel het jaar door mensen op je terras, zowel mensen binnen als buiten zitten. Ook mooi meegenomen: Niet afhankelijk van flexwerkers die je elk jaar opnieuw moet opleiden voor de zomer, maar een fijne personeelsbestand het hele jaar door.

Uiteraard komen er met elke onderneming en idee ook weer extra uitdagingen. Bijvoorbeeld met het aantrekkelijk maken van je terraskaart en hoe je hier in kan upsellen.

Heb jij nog tips om te delen voor je collega’s? Ik hoor graag hoe jij een succes hebt gemaakt van je winter terras.

 

Vriendelijke groet,

 

Hendrik

Back To Top